Slide

Confido ja Catella Asset Management perustivat teollisuus- ja logistiikkakiinteistöihin erikoistuneen lndlog Properties Oy -nimisen sijoitusyhtiön

Confido -ryhmä yhdessä Catella Asset Management Oy:n kanssa on perustanut uuden sijoitusyhtiön, joka keskittyy hankkimaan ja hallinnoimaan pienteollisuus- ja logistiikkakiinteistöjä. Yhtiössä on mukana vain ammattimaisia sijoittajia.

Sijoitusyhtiön strategiana on sijoittaa pienteollisuus- ja logistiikkakohteisiin Suomessa. Kohteiden tulee mahdollistaa järkevä riski/ tuotto -suhde sekä kassavirta sijoittajilleen, tarjoten vuokralaisille tarpeidensa mukaiset tilat. Sijoitusyhtiön ensimmäinen toteutettu sijoitus on kuudesta kiinteistöstä kostuva portfolio, jonka kokoluokka on n. 20.000 m2. Myyjänä kaupassa oli ruotsalainen CTV Properties Ab. Lähtöportfolio mahdollistaa sijoitusyhtiön tehokkaan aloituksen tarjoten sijoittajilleen halutun kassavirran ja hajautuksen. Yhtiö arvioi, että pääosa kohteista tulee sijaitsemaan keskeisissä maakuntakaupungeissa, toki jo ensimmäisessä portfoliossa on mukana myös Helsingissä sijaitseva kohde.

Juha Kojonen, joka on perustanut Confido -ryhmän vuonna 2004 toteaa hankkeesta: ”Olemme pitkään toimineet kiinteistösijoittamisessa erityisesti kerrostalokohteiden osalta. Nyt aloitettu hanke on merkittävä laajennus kiinteistöliiketoiminnan osalta ja on hienoa, että se voidaan toteuttaa yhdessä Catellan kanssa, joka on toimialalla arvostettu pitkäjänteinen toimija. Uskomme, että Suomesta on mahdollisuus löytää erittäin hyviä kohteita hankkeen fokusalueella ja tämä voidaan nykyisellä toimintamallilla tehdä joustavasti sitä mukaa kun sopivia kohteita tulee tarjolle”.

”Olemme innoissamme uudesta liiketoiminnasta perustetun pienteollisuus- ja logistiikkakiinteistöjen sijoitusyhtiön suhteen. Yhteistyö Confidon ja lndlog Properties Oy:n kanssa mahdollistaa Asset Management ja lnvestment Management toimintamme hyödyntämistä kohteiden hallinnoinnissa ja uusien kohteiden hankkimisessa. Tavoitteena on yhdessä Confidon kanssa rakentaa merkittävä toimialayhtiö, jonka tavoitekokona on lähivuosina n. 100 miljoonan euron portfolio. Lähtösijoitusportfolio antaa hyvän startin sijoitusyhtiölle, jonka vuokralaisasiakkaita Catella Asset Management Oy palvelee niin ikään osana kiinteistövarainhoitoaan”, Catella Asset Management Oy:n toimitusjohtaja Jussi Rouhento toteaa.

 

Confido ja Catella Principal lnvestments toimivat myös hankkeessa osittaisina perustajasijoittajina.

Catella on johtava kiinteistösijoitusten ja rahastoliiketoiminnan asiantuntija, jolla on toimintaa 13 maassa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 11 miljardia euroa. Catella on listattu Nasdaq Tukholmassa Mid Cap -segmentissä. Lue lisää verkossa osoitteessa catella.com.

Confido on suomalainen sijoitusryhmittymä, johon kuuluu mm. pankkiiriliike ja useita kiinteistörahastoja. Confidon asiakkaat ovat ammattimaisia sijoittajia koostuen sekä varakkaista yksityishenkilöistä että institutionaalisista sijoittajista.

 

Lisätietoja:

Juha Kojonen
Perustaja, Confido Capital Oy
+358 400 800049
juha.kojonen@confidocapital.com

Jussi Rouhento
Toimitusjohtaja, Catella Asset Management Oy
+358 40 5129577
jussi.rouhento@catella.fi